Program

Poslovna transformacija in vrednost podjetja

V okviru delavnice boste vsebine poslovne transformacije presojali s strateškega finančnega vidika. Prediskutirali bomo dejavnike ustvarjanja in povečevanja vrednosti za lastnike podjetja in jih presojali skozi prizmo poslovne transformacije. Poslovna transformacija bo tako tudi ovrednotena, znotraj nje pa tudi razvrščene aktivnosti po vplivu na potencial ustvarjanja in ohranjanja vrednosti.

PROFIL UDELEŽENCEV:

Vrhnji management in pozicije, vključene v strateško prenovo podjetja

Urnik

Predavatelj/i:

Združenje nadzornikov Slovenije

Gorazd Podbevšek

Gorazd Podbevšek je korporacijski pravnik in uveljavljen strokovnjak s področja korporativnega upravljanja in delovanja nadzornih svetov, ki deluje v zasebnem podjetju RMG, d.o.o. Njegovo področje dela vključuje odnose med delničarji ali družbeniki, lastniške in kapitalske spremembe, statusna preoblikovanja in preoblikovanj skupin družb. Pomemben del svojih aktivnosti namenja podpori delu nadzornih svetov kot so vrednotenje in menjave uprav, sistem plačil ter zunanjo podporo pri izvedbi samoocenjevanja nadzornih svetov. Trenutno je predsednik NS SŽ-ŽGP, d.d., do novembra 2012 je bil predsednik nadzornega sveta Hit d.d., do februarja 2016 pa predsednik NS NLB, d.d. Leta 2013 ga je UO ZNS imenoval za predsednika Strokovnega sveta. Junija 2020 je bil imenovan za predsednika ZNS za mandatno obdobje štirih let, še naprej pa ostaja tudi član Strokovnega sveta ZNS. Leta 2019 ga je Vlada RS imenovala v Svet za korporativno upravljanje. Junija 2020 je postal član UO ecoDa v Bruslju, ki predstavlja krovno konfederacijo evropskih združenj, katere član je ZNS. Je imetnik Certifikata ZNS, potrdila o usposobljenosti za opravljanje funkcije člana NS in UO. Sodeloval je pri pripravi zakonodaje s področja upravljanja družb v državni lasti in mnogih avtonomnih virov korporativnega upravljanja ter raziskav. Poleg svetovalnega dela je aktiven tudi kot predavatelj. Tematiko s področja korporativnega prava in korporativnega upravljanja predava na usposabljanjih in konferencah Združenja nadzornikov Slovenije, OECD, International Finance Corporation Svetovne banke, ecoDa, ICSA, Inštituta za civilno in gospodarsko pravo ter Ljubljanske Borze.

Cosylab

Mark Pleško

Dr. Mark Pleško se je rodil leta 1961 in postal doktor fizike jedra in osnovnih delcev pri 25 letih. Leta 1996 je zaključil študij MBA na IEDC Bled z odliko. Je ustanovitelj in direktor družbe Cosylab, ki je zraslo v mednarodno podjetje s preko 250 zaposlenimi in je vodilno na svetu v svoji niši krmilnih sistemov za jedrske pospeševalnike ter za protonsko terapijo raka. Podjetje ima podružnice na Japonskem, v ZDA, Kitajski, Švedski in Švici. Med stotimi strankami na petih celinah sodijo največji svetovni nacionalni laboratorij. Sodelujejo v mednarodnih projektih kot so CERN, mednarodni fuzijski projekt ITER, SLAC na Stanfordu, Univerzitetna klinika Harvarda, inštitut PSI od švicarskega ETH in drugi. Dr. Plesko je prejel nagrado Evropskega društva za fiziko za nadzorne sisteme v eksperimentalni fiziki v letu 2001, je redni član Inženirske akademije Slovenije ter njen predsednik od leta 2018, nominiran za podjetnika leta 2014, prejemnik nagrade Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke leta 2018 ter prejemnik nagrade Alumni leta 2018 od IEDC. Bil je predsednik uprave italijanske družbe KYMA srl in predsednik nadzornega sveta slovenskih podjetij Fotona in Evolve. Trenutno je direktor družb Cosylab in Tehnodrom, član upravnega odbora švicarske družbe AAT, predsednik upravnega odbora Inštituta "Jožef Stefan", član upravnega odbora Društva za promocijo in tehnično kulturo (ZOTKS), podpredsednik Sveta za Znanost in Tehnologijo (SZT) Republike Slovenije, član Sveta Republike Slovenije za visoko šolstvo ter član Programskih svetov Fakultete za računalništvo in informatiko ter Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani. Dr. Pleško je od leta 2013 član EU-Japan Business Round Table, skupine 50 predsednikov in direktorjev največjih in najvplivnejših podjetij iz EU in Japonske, ki dajejo priporočila EU komisiji in japonski vladi v gospodarskih zadevah, kjer vodi eno izmed štirih delovnih skupin.

Dimenzija dogodka

Poslovno  mreženje

Poslovno mreženje

Novi trendi in znanja

Novi trendi in znanja

Okrogle mize in navdihujoče diskusije

Okrogle mize in navdihujoče diskusije

Interaktivne, praktično usmerjene  delavnice

Interaktivne, praktično usmerjene delavnice

Za vse, vključene v transformacijo podjetja

Za vse, vključene v transformacijo podjetja

Kotizacija

Individualna prijava

250 EUR (brez DDV)

Skupinska prijava

do 5 udeležencev - 970 EUR (brez DDV)
do 10 udeležencev - 1.800 EUR (brez DDV)
Za več informacij o skupinski prijavi nas kontaktirajte na cpoef@ef.uni-lj.si.

Za podjetja, člane SRIPT-a, je udeležba na programu brezplačna. Ob prijavi v opombe navedite kodo SRIPT.

Cena kotizacije je enotna in vključuje udeležbo na celotnem programu, pri čemer si vsak udeleženec sestavi svoj želeni obseg programa.
V primeru premajhnega števila prijavljenih na posamezno delavnico, si pridržujemo pravico do odpovedi te delavnice. Povračilo kotizacije je možno zgolj za odjave prejete do vključno 16. aprila 2021. V primeru, da ste na dogodek prijavljeni, se ga pa ne udeležite (brez pravočasne odjave) vračila kotizacije ni. Morebitna sprememba izbire delavnic je mogoča do 16. aprila 2021.

* V ceno kotizacije ni vključen DDV.

Pomembne informacije glede vaše prijave

Pomembne informacije


Podjetja za prijavo več udeležencev izpolnite prijavo za vsakega udeleženca posebej.

PRIJAVE sprejemamo do zapolnitve mest preko elektronske prijavnice. Potrditev prijave in povzetek izbranih delavnic vam bomo poslali na vaš elektronski naslov.

ODJAVE upoštevamo do 16. aprila 2021, sicer zaračunamo celotno kotizacijo. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

PLAČILO Račun vam bomo izstavili 14 dni pred dogodkom ali po dogodku.

Partnerji

Organizator

Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO MGRT-logotip-e1490791644839 TGZ_SRIPT_logo_final